SZEF

Chef Michał Bartczak

Doświadczenie gastronomiczne zdobywał przez 11 lat pracując w łódzkich hotelach, w których przeszedł przez wszystkie stanowiska od młodszego kucharza po Szefa kuchni oraz przez kolejne 3 lata w renomowanej Restauracji "Ukryte Rzeki", którą tworzył od podstaw. Uważa, że każda z kuchni Świata jest inspirująca, jednak najbliższa jest mu filozofia skandynawska. Na talerzu lubi prostotę - woli użyć kilku uzupełniających się składników niż wielu niekomplementarnych. Często sięga po dzikie zioła i rośliny. Wiedzę kulinarną zgłębia studiując książki światowych autorytetów.

/MICHAŁ BARTCZAK
a

Nagrody

NASZA DUMA

  • Najlepsza Restauracja: III Miejsce w Polsce” (Restaurant Week 2024)
  • Najlepsza Restauracja: I Miejsce w Łodzi” (Restaurant Week 2024)
  • Najlepsze Danie główne w
  • Łodzi” (Restaurant Week 2024)
  • Najlepszy Deser w Łodzi” (Restaurant Week 2024)
  • Najpopularniejsza Restauracja w Łodzi” (Restaurant Week 2024)
  • Najciekawszy Wystrój / Design” (Food Business Awards 2024 – finalista kategorii)
  • Najlepsza Restauracja – Tradycyjne Kuchnie Świata” (Food Business Awards 2024 – finalista kategorii)
  • Najlepsza Atmosfera w Polsce: (Fine Dining Week 2024)
  • Najlepsza Restauracja: II Miejsce w Łodzi (Fine Dining Week 2024)
  • Najlepszy Debiut w Łodzi (Fine Dining Week 2024)
  • Najlepsza Restauracja: II Miejsce w Łodzi (Restaurant Week 2021)
  • Najlepsza Atmosfera (Restaurant Week 2021)
  • Najpopularniejsza Restauracja (Restaurant Week 2021)
  • Najlepsza Restauracja: III Miejsce w Łodzi (Restaurant Week 2020)
  • Najlepsza Restauracja: III Miejsce w Łodzi (Restaurant Week 2019)
  • Najlepsza Obsługa (Restaurant Week 2019)

Food, Wine
& Friends