Nasze Menu
À LA CARTE MENU
Mezze i tapas
Wybór wędlin z dodatkami
* Wędliny: szynka Crudo, salami Picante, szynka Speck, szynka Guanciale oraz kiełbaski Bocconcini podane z Grissini i grillowaną Focaccią * Marynowane karczochy, oliwki Gigante, kapary i suszone pomidory (VEGAN/GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny, suszonych pomidorów i Parmezanu (VEGE/GLUTEN-FREE) * Pesto z pomidorów z Mascarpone (VEGE/GLUTEN-FREE) * Hummus z wędzoną papryką (VEGAN/GLUTEN-FREE) * Tapenada z oliwek (VEGAN/GLUTEN-FREE)
Wybór 4 mezze z dodatkami
* Solankowany łosoś z maślanką, chrzanem oraz kawiorem z Gorbuszy (GLUTEN-FREE) * Krewetki argentyńskie w tempurze, 4 szt. * Focaccia z polędwicą wołową i szynką Crudo * Grillowany ser Halloumi z salsą z suszonych pomidorów (VEGE / GLUTEN-FREE) * Wieprzowina iberyjska zawinięta w liście winogron (GLUTEN-FREE) * Marynowane karczochy, oliwki Gigante, kapary i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny, suszonych pomidorów i Parmezanu (VEGE / GLUTEN-FREE) * Pesto z pomidorów z Mascarpone (VEGE / GLUTEN-FREE) * Hummus z wędzoną papryką (VEGAN / GLUTEN-FREE) * Tapenada z oliwek (VEGAN / GLUTEN-FREE)
przystawki
Carpaccio z ośmiornicy z mandarynką
żelem z marakui, Guacamole, pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem, kaparami i sosem winegret z octu jabłkowego oraz suszonych pomidorów z Jalapeño
Ceviche z serioli z Jalapeño
cytrusem Finger limes, grejpfrutem, musem z awokado, sałatą frisée, kalarepą, oliwkami oraz dressingiem z cytrusów i szalotki
Tataki z jelenia ze smażonymi kurkami
jarmużem, kiełbasą Chorizo, żelem z jeżyn, purée z selera, smardzami faszerowanymi musem truflowym oraz sosem Demi glace z dodatkiem gorczycy
Donut z ziemniakami i mięsem kraba
smażoną krewetką, puszystym sosem z homara, kawiorem z Gorbuszy i kiszoną kalarepą
Tatar wołowy z marynowanymi grzybami
majonezem kurkowym, gorczycą, kiszoną szalotką i smażoną pietruszką
Zupy
Minestrone z musem z dorsza
małżami, sercówkami, szafranem oraz grillowaną Focaccią z pomidorami, bazylią i Parmezanem
Fabada
czyli hiszpańska zupa gulaszowa z kiełbasą Chorizo, pomidorami, musem z fasoli, crème fraîche oraz szaszłykiem z warzyw i polików wieprzowych Ibérico
Zupa cebulowa inaczej
bulion z pieczonej cebuli z konfitowaną cebulą, galaretką z octu, Focaccią oraz pianą z ziemniaków i Parmezanu WEGE
Sałatki
Caesar z kurczakiem kukurydzianym
sardelami, Parmigiano Reggiano, sosem z Anchois oraz grillowaną Focaccią
Cesar z krewetkami w paprykowej tempurze (6szt.)
sardelami, Parmigiano Reggiano, sosem z Anchois oraz grillowaną Focaccią
Buraki podane z kurkami
sałata frisee z serem Halloumi, pestkami słonecznika, orzechami Pini, truskawkami, figą oraz winegretem musztardowo-miodowym WEGE
Caprese z truskawkami
Caprese z truskawkami, carpaccio z pomidorów malinowych, konfitowane pomidorki koktajlowe, truskawki, czerwona cebula, Mozzarella di Bufala, oliwa z oliwek, ocet Modena WEGE
Makarony
Pierogi z ziemniakami
smażonymi kurkami, suszoną cebulą, groszkiem cukrowym oraz sosem z zielonych pomidorów i szczawiu WEGE
Papardelle z sepią
sosem z borowików, Grana Padano, rukolą, pomidorami wiśniowymi oraz kiełbasą Chorizo
Tortellini z zielonym groszkiem
serem Ricotta, groszkiem cukrowym, liśćmi brukselki oraz sosem z żółtych pomidorów WEGE
PIZZA sezonowa
Funghi e gorgonzola
boczniaki, Gorgonzola, zilone pomidory, czerwona cebula, cukinia, szpinak, pomidory
Spinaci e finferli
szpinak, kurki, karczochy, żółte pomidory, bazylia, Mozzarella di Bufala, Mozzarella Fior Di Latte
Caprese e fichi
świeże figi, Mozzarella Fior Di Latte, pomidory Bawole Serce, Burrata, rukola, bazylia, krem balsamiczny z owocami leśnymi, oliwki Kalamata
Pizza verde
pesto Genovese, Guanciale, mini mozzarella, kapary, bazylia, papryka jalapeño, Mozzarella Fior Di Latte
Crudo e padrón
szynka Crudo, papryczka Padrón, pomidory koktajlowe, bazylia, ogórek zielony w chili, Mozzarella Fior di Latte, cebulki w occie balsamicznym
Pancetta e salame piccante
Pancetta, salami piccante, ogórek konserwowy, marynowana czerwona cebula, rukola, pomidory suszone, Burrata, Grana Padano
Ryby i owoce morza
Risotto z krewetkami 8/12
pomidorami, rukolą, Mascarpone i Parmezanem
Grillowany labraks z musztardowym pesto
ziemniaki zapiekane z serem Feta i pomidorami oraz fasloka szparagowa z sosem holenderskim i Pangrattato
Dorsz w kapuście
kurkowy sos beurre blanc z kawiorem Ikura, duszoną kapustą z koprem oraz cytryną, purée ziemniaczane z zielonym groszkiem
Grillowana ośmiornica z papryczką Padrón
smażoną kukurydzą ze szpinakiem, majonezem limonkowym, purée ziemniaczanym z Parmezanem, smażonymi ziemniakami i sosem Choron
MIĘSA
Poliki wieprzowe Ibérico z sosem z wędzonej papryki
karczochami, purée z selera z dodatkiem Parmezanu oraz sałatą z kalarepy, sałaty masłowej z kwaśną śmietaną, olejem z kopru i pudrem z ziół
Schab jagnięcy z kluskami zimniaczanymi
faszerowanymi kapustą i kiełbaską 'Nduja, purée z pietruszki, cebulą faszerowaną borowikami, Borettane, mini porem i sosem Jus
Grillowane wstęgi polędwicy wołowej
podawane z chrzanowym purée ziemniaczanym, salsą Roja, kiszona kalarepą z sałatą masłową i sosem z sardeli
Ossobuco cielęce duszone z warzywami i czerwonym winem
podawane z purée ziemniaczanym z Parmezanem i sczypiorkiem, sałatka z kalarepy i sałaty masłowej z kwaśną śmietaną oraz olejem z kopru i pudrem z ziół
Polędwica wołowa z sosem Chimichurri i krewetką 8/12
selerowym purée, ciasem francuskim z kapustą i kurkami, grillowanym boczniakiem oraz sosem demi glace z dodatkiem zielonego pieprzu
Antrykot wołowy z krewetką 8/12
purée truflowym z kurkami, sałatą Caesar z sardelami i focaccią oraz sosem demi glace z dodatkiem zielonego pieprzu
Kotlet z antrykotu (180 g) w bułce brioche
z pomidorami malinowymi, ogórkiem marynowanym w chilli, Mozzarella di Buffa, szynką Matonella, krążkami cebulowymi i serem Cheddar. Serwowany z frytkami z Parmezanem i mieszanką sałat w sosie vinaigrette z oliwkami Kalamta
Desery
Monoporcja chałwowa z sorbetem z moreli
kruszonką z mleka, granitą z poziomek, bezą oraz kompotem brzoskwiniowym z miętą
Pistacjowa Panna Cotta z chałwą
kwaśną śmietaną, duszonym rabarbarem z truskawkami, miętą i lodami pistacjowymi
Kompresowane nektarynki z żelem śliwkowym
sorbetem z wiśni, namelaką z białej czekolady i kawowym biszkoptem
Menu dziecięce
Krem z pomidorów San Marzano z grzankami
Krem z pomidorów San Marzano z grzankami, Parmezanem i kwaśną śmietaną
Pizza 30 cm
Pizza 30 cm z sosem z pomidorów San Marzano, Mozzarellą i szynką
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese z pulpecikami jagnięcymi
Kurczak zagrodowy w panko
Kurczak zagrodowy w panko z puree ziemniaczanym i sałatką Colesław
Fish n chips
Fish n chips - dorsz w tempurze z frytkami i sałatką Colesław
Naleśniki duszone w soku z pomarańczy
Naleśniki duszone w soku z pomarańczy z bezą i sorbetem cytrynowym