Nasze Menu

À LA CARTE MENU

Mezze i tapas

Wybór wędlin z dodatkami
109,-

* Wędliny: szynka Crudo, salami Picante, szynka Speck, szynka Guanciale oraz kiełbaski Bocconcini podane z Grissini i grillowaną Focaccią * Marynowane karczochy, oliwki Gigante, kapary i suszone pomidory (VEGAN/GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny, suszonych pomidorów i Parmezanu (VEGE/GLUTEN-FREE) * Pesto z pomidorów z Mascarpone (VEGE/GLUTEN-FREE) * Hummus z wędzoną papryką (VEGAN/GLUTEN-FREE) * Tapenada z oliwek (VEGAN/GLUTEN-FREE)

Wybór 4 mezze z dodatkami
129,-

* Solankowany łosoś z maślanką, chrzanem oraz kawiorem z Gorbuszy (GLUTEN-FREE) * Krewetki argentyńskie w tempurze, 4 szt. * Focaccia z polędwicą wołową i szynką Crudo * Grillowany ser Halloumi z salsą z suszonych pomidorów (VEGE / GLUTEN-FREE) * Wieprzowina iberyjska zawinięta w liście winogron (GLUTEN-FREE) * Marynowane karczochy, oliwki Gigante, kapary i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny, suszonych pomidorów i Parmezanu (VEGE / GLUTEN-FREE) * Pesto z pomidorów z Mascarpone (VEGE / GLUTEN-FREE) * Hummus z wędzoną papryką (VEGAN / GLUTEN-FREE) * Tapenada z oliwek (VEGAN / GLUTEN-FREE)

przystawki

Carpaccio z ośmiornicy z mandarynką
63,-

żelem z marakui, Guacamole, pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem, kaparami i sosem winegret z octu jabłkowego oraz suszonych pomidorów z Jalapeño

Ceviche z serioli z Jalapeño
65,-

cytrusem Finger limes, grejpfrutem, musem z awokado, sałatą frisée, kalarepą, oliwkami oraz dressingiem z cytrusów i szalotki

Tataki z jelenia ze smażonymi kurkami
59,-

jarmużem, kiełbasą Chorizo, żelem z jeżyn, purée z selera, smardzami faszerowanymi musem truflowym oraz sosem Demi glace z dodatkiem gorczycy

Donut z ziemniakami i mięsem kraba
50,-

smażoną krewetką, puszystym sosem z homara, kawiorem z Gorbuszy i kiszoną kalarepą

Tatar wołowy z marynowanymi grzybami
53,-

majonezem kurkowym, gorczycą, kiszoną szalotką i smażoną pietruszką

Zupy

Minestrone z musem z dorsza
29,-

małżami, sercówkami, szafranem oraz grillowaną Focaccią z pomidorami, bazylią i Parmezanem

Fabada
28,-

czyli hiszpańska zupa gulaszowa z kiełbasą Chorizo, pomidorami, musem z fasoli, crème fraîche oraz szaszłykiem z warzyw i polików wieprzowych Ibérico

Zupa cebulowa inaczej
28,-

bulion z pieczonej cebuli z konfitowaną cebulą, galaretką z octu, Focaccią oraz pianą z ziemniaków i Parmezanu WEGE

Sałatki

Caesar z kurczakiem kukurydzianym
42,-

sardelami, Parmigiano Reggiano, sosem z Anchois oraz grillowaną Focaccią

Cesar z krewetkami w paprykowej tempurze (6szt.)
45,-

sardelami, Parmigiano Reggiano, sosem z Anchois oraz grillowaną Focaccią

Buraki podane z kurkami
35,-

sałata frisee z serem Halloumi, pestkami słonecznika, orzechami Pini, truskawkami, figą oraz winegretem musztardowo-miodowym WEGE

Caprese z truskawkami
35,-

Caprese z truskawkami, carpaccio z pomidorów malinowych, konfitowane pomidorki koktajlowe, truskawki, czerwona cebula, Mozzarella di Bufala, oliwa z oliwek, ocet Modena WEGE

Makarony

Pierogi z ziemniakami
56,-

smażonymi kurkami, suszoną cebulą, groszkiem cukrowym oraz sosem z zielonych pomidorów i szczawiu WEGE

Papardelle z sepią
52,-

sosem z borowików, Grana Padano, rukolą, pomidorami wiśniowymi oraz kiełbasą Chorizo

Tortellini z zielonym groszkiem
58,-

serem Ricotta, groszkiem cukrowym, liśćmi brukselki oraz sosem z żółtych pomidorów WEGE

PIZZA sezonowa

Funghi e gorgonzola
43,-

boczniaki, Gorgonzola, zilone pomidory, czerwona cebula, cukinia, szpinak, pomidory

Spinaci e finferli
42,-

szpinak, kurki, karczochy, żółte pomidory, bazylia, Mozzarella di Bufala, Mozzarella Fior Di Latte

Caprese e fichi
48,-

świeże figi, Mozzarella Fior Di Latte, pomidory Bawole Serce, Burrata, rukola, bazylia, krem balsamiczny z owocami leśnymi, oliwki Kalamata

Pizza verde
45,-

pesto Genovese, Guanciale, mini mozzarella, kapary, bazylia, papryka jalapeño, Mozzarella Fior Di Latte

Crudo e padrón
47,-

szynka Crudo, papryczka Padrón, pomidory koktajlowe, bazylia, ogórek zielony w chili, Mozzarella Fior di Latte, cebulki w occie balsamicznym

Pancetta e salame piccante
47,-

Pancetta, salami piccante, ogórek konserwowy, marynowana czerwona cebula, rukola, pomidory suszone, Burrata, Grana Padano

Ryby i owoce morza

Risotto z krewetkami 8/12
66,-

pomidorami, rukolą, Mascarpone i Parmezanem

Grillowany labraks z musztardowym pesto
84,-

ziemniaki zapiekane z serem Feta i pomidorami oraz fasloka szparagowa z sosem holenderskim i Pangrattato

Dorsz w kapuście
79,-

kurkowy sos beurre blanc z kawiorem Ikura, duszoną kapustą z koprem oraz cytryną, purée ziemniaczane z zielonym groszkiem

Grillowana ośmiornica z papryczką Padrón
115,-

smażoną kukurydzą ze szpinakiem, majonezem limonkowym, purée ziemniaczanym z Parmezanem, smażonymi ziemniakami i sosem Choron

MIĘSA

Poliki wieprzowe Ibérico z sosem z wędzonej papryki
80,-

karczochami, purée z selera z dodatkiem Parmezanu oraz sałatą z kalarepy, sałaty masłowej z kwaśną śmietaną, olejem z kopru i pudrem z ziół

Schab jagnięcy z kluskami zimniaczanymi
87,-

faszerowanymi kapustą i kiełbaską 'Nduja, purée z pietruszki, cebulą faszerowaną borowikami, Borettane, mini porem i sosem Jus

Grillowane wstęgi polędwicy wołowej
85,-

podawane z chrzanowym purée ziemniaczanym, salsą Roja, kiszona kalarepą z sałatą masłową i sosem z sardeli

Ossobuco cielęce duszone z warzywami i czerwonym winem
75,-

podawane z purée ziemniaczanym z Parmezanem i sczypiorkiem, sałatka z kalarepy i sałaty masłowej z kwaśną śmietaną oraz olejem z kopru i pudrem z ziół

Polędwica wołowa z sosem Chimichurri i krewetką 8/12
115,-

selerowym purée, ciasem francuskim z kapustą i kurkami, grillowanym boczniakiem oraz sosem demi glace z dodatkiem zielonego pieprzu

Antrykot wołowy z krewetką 8/12
134,-

purée truflowym z kurkami, sałatą Caesar z sardelami i focaccią oraz sosem demi glace z dodatkiem zielonego pieprzu

Kotlet z antrykotu (180 g) w bułce brioche
57,-

z pomidorami malinowymi, ogórkiem marynowanym w chilli, Mozzarella di Buffa, szynką Matonella, krążkami cebulowymi i serem Cheddar. Serwowany z frytkami z Parmezanem i mieszanką sałat w sosie vinaigrette z oliwkami Kalamta

Desery

Monoporcja chałwowa z sorbetem z moreli
28,-

kruszonką z mleka, granitą z poziomek, bezą oraz kompotem brzoskwiniowym z miętą

Pistacjowa Panna Cotta z chałwą
28,-

kwaśną śmietaną, duszonym rabarbarem z truskawkami, miętą i lodami pistacjowymi

Kompresowane nektarynki z żelem śliwkowym
26,-

sorbetem z wiśni, namelaką z białej czekolady i kawowym biszkoptem

Menu dziecięce

Krem z pomidorów San Marzano z grzankami
19,-

Krem z pomidorów San Marzano z grzankami, Parmezanem i kwaśną śmietaną

Pizza 30 cm
29,-

Pizza 30 cm z sosem z pomidorów San Marzano, Mozzarellą i szynką

Spaghetti Bolognese
29,-

Spaghetti Bolognese z pulpecikami jagnięcymi

Kurczak zagrodowy w panko
29,-

Kurczak zagrodowy w panko z puree ziemniaczanym i sałatką Colesław

Fish n chips
29,-

Fish n chips - dorsz w tempurze z frytkami i sałatką Colesław

Naleśniki duszone w soku z pomarańczy
19,-

Naleśniki duszone w soku z pomarańczy z bezą i sorbetem cytrynowym