Nasze Menu
À LA CARTE MENU
Mezze i tapas
WŁOSKIE WĘDLINY Z DODATKAMI
*Szynka Crudo * Salami Picante * Szynka Speck * Szynka Guanciale oraz kiełbaski Bocconcini (GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny z jalapeño (VEGAN / GUTEN-FREE) * Ser Mascarpone z suszonymi pomidorami (VEGE / GLUTEN-FREE) * Oliwki * Karczochy * Cebulki w occie balsamicznym i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE)
MEZZE Z DODATKAMI
* Tatar z tuńczyka * Ciasto Wonton * Kiszona kalarepa * Żel z cytryny * Grillowane papryczki Padrón z sosem z sardeli (GLUTEN-FREE) * Krewetki w tempurze z majonezem z Chorizo i smażonymi kaparami * Aterynki w tempurze z cytrynowym aïoli * Arancini * Mus z awokado * Żel z limonki (VEGE) * Pasta z bakłażana z jalapeño (VEGAN / GUTEN-FREE) * Ser Mascarpone z suszonymi pomidorami (VEGE / GLUTEN-FREE) * Oliwki * Karczochy * Cebulki w occie balsamicznym i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE)
SELEKCJA SERÓW Z DODATKAMI
* Camembert * Brie * Scamorza oraz ser typu blue (VEGE / GLUTEN-FREE) * Grissini * Suszone pomidory * Owoce kaparów * Konfitura z rokitnika (VEGE)


przystawki
Smażona Picanha
serwowana z sosem Chimichurri, kwaśną śmietaną, smażonymi ziemniakami i kaparami
Tatar z tuńczyka
z Jalapeño, salsą z ananasa, sałatą frisée, cykorią, purée z batata z imbirem oraz sosem vinaigrette z marakui
Ziemniaczany donut
z serem Comté, karmelizowaną cebulą i pianą z Parmezanu (VEGE)
Smażone przegrzebki
salsa z jabłek i ananasa, jalapeño, orzechy piniowe oraz sos z homara i migdałów
Wędzony tatar z polędwicy wołowej
podawany z kiszonymi ogórkami, majonezem grzybowym, relishem z grzybów i ziemniaczanymi chips’ami
Zupy
Esencjonalna zupa z wołowiną
fasolą, warzywami, kiełbasą Chorizo i krokietem z kaszanki z jalapeño
Krem z żółtych pomidorów
z kwaśną śmietaną, jarmużem, serem Pecorino i focaccią naszego wypieku (VEGE)
Consommé
wołowo-grzybowe z pierożkami z gęsi i olejem ze szczypiorku
Bisque ze skorupiaków
z musem z łososia, mini pierożkami z dorszem, pomidorami i kiszoną kalarepą


Sałatki
Sałata Caesar z krewetkami (6 szt.)
sosem z sardeli, Parmezanem i grzankami z focacci
Sałata Caesar z kurczakiem
z sosem z sardeli, Parmezanem i grzankami z focacci 45,- / 350 g Caesar salad with chicken, anchovy sauce, Parmesan and grilled focaccia
Salada de polvo
portugalska sałatka z ziemniaków z ośmiornicą, krewetkami, szpinakiem, pomidorami koktajlowymi i oliwkami skropiona limonkowo-szalotkowym sosem vinaigrette
Makarony
Tortellini z Mascarpone i suszonymi pomidorami
mięsem z homara i sosem ze skorupiaków
Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą
prażona cebula, smażone boczniaki, pangrattato oraz sos z pieczonej cebuli i kwasu chlebowego(VEGE)
Spaghetti z sosem z pomidorów San Marzano
szpinakiem, Parmezanem i smażonymi mulami
Ziemniaczane gnocchi
z ragoût z sarny i smażoną pietruszką z gorczycą

PIZZA sezonowa
PATATE E ‘NDUJA
pieczone ziemniaki, ‘Nduja, kiszone liście brokuła, bazyliowe pesto, Mozzarella Fior di Latte
PANCETTA E PERA
Pancetta, marynowana gruszka, crème fraîche, Gorgonzola, orzechy włoskie, rukola, Mozzarella Fior di Latte
CRUDO E PORTOBELLO
szynka Crudo, prażona cebula, pieczarki Portobello, szpinak, cebulki Borettane, Mozarella Fior di Latte
MELANZANA E RUCOLA (VEGE)
ser Scamorza, rukola, pomidory koktajlowe, grillowany bakłażan, krem balsamiczny z owoców leśnych, Mozarella Fior di Latte
GUANCIALE E GAMBERETTI
szynka Guanciale, krewetki 16/20, oliwki, jalapeño, pomidory koktajlowe, mini-mozarella, Mozzarella Fior di Latte
PICCANTE E POMODORO GIALLO (PIKANTNA)
marynowane ogórki, Salami picante, żółte pomidory, czerwona cebula, bazylia, Mozzarella Fior di Latte

Ryby i owoce morza
Mule (12 szt.)
duszone w białym winie z czosnkiem i szalotką, grillowana focaccia i mieszanka sałat z miodowo-gorczycowym sosem vinaigrette
Sezonowy dorsz Skrei
podawany z sosem szampańskim z szyjkami rakowymi, purée z batata z jalapeño oraz duszoną fasolą ze szpinakiem, kolendrą i kiełbasą Chorizo
Łosoś szkocki ‘Label Rouge’
purée ziemniaczane, purée z pietruszki, sałatka z kiszonym selerem, kalrepą i mięsem z kraba oraz estragonowy sos beurre blanc z Ikurą
Polvo á lagareiro
czyli ośmiornica z grillowanymi ziemniakmi, Chorizo, kolendrą i szalotką oraz sosem bois boudran
Smażone krewetki argentyńskie (4 szt.)
arancini z Mozzarellą, purée z pietruszki oraz sos z homara i pomidorów San Marzano
Krewetki 8/12 (3 szt.)
w sosie z białego wina, owoców morza, Chorizo i natki pietruszki z grillowaną focaccią oraz sałatą rzymską z guacamole i sosem z anchovies
Stek z tuńczyka
z homarowo-imbirowym sosem, fasolą Pinto z ‘Ndują, purée z pietruszki i sałatą rzymską


MIĘSA
Burger z antrykotu z sałatą lodową
pomidorem, ogórkiem z chili, serem Cheddar, guacamole, jalapeño, boczkiem, frytkami z majonezem sriracha i sałatą rzymską z sosem Caesar
Wolno gotowana pierś kaczki
ziemniaczana kluska z kapustą i ‘Ndują, purée z marchewki oraz sos z octem wiśniowym, skorzonerą, brzoskwinią i żelem z jeżyn
Ossobuco cielęce
smażony jarmuż, marynowany burak w occie z czarnego bzu, purée ziemniaczane oraz sos z czerwonego wina z gorczycą
Sarna podawana ze smażonymi rydzami
purée z selera i jabłka, sosem jeżynowym, mini-marchewką, jarmużem i kluską na parze z gorczycą
Antrykot dojrzewający
z sosem z zielonego pieprzu z kurkami, purée truflowym, batatem oraz szpinakiem z jarmużem i Chorizo
Polędwica wołowa
z sosem z zielonego pieprzu z kurkami, purée truflowym, batatem oraz szpinakiem z jarmużem i Chorizo
Poliki wieprzowe Ibérico
z fasolą duszoną z Chorizo, pomidorami i kolendrą, purée z fasoli, duszonymi warzywami korzeniowymi, chips’ami z selera oraz sosem z wędzonej papryki


Desery
Mus czekoladowy z owocami leśnymi
bezą, pudrem z buraka, lodami ze słonego karmelu i biszkoptem z pistacjami
Piña colada inaczej
; mus kokosowy z rumowym biszkoptem, anansem, lodami i chipsami z kokosa
Smażone ciasto Kataifi
z duszonymi jabłkami, kremem tiramisu i lodami waniliowymi z olejem dyniowym

Menu dziecięce
Krem z pomidorów San Marzano z grzankami
Krem z pomidorów San Marzano z grzankami, Parmezanem i kwaśną śmietaną
Pizza 30 cm
Pizza 30 cm z sosem z pomidorów San Marzano, Mozzarellą i szynką
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese z pulpecikami jagnięcymi
Kurczak zagrodowy w panko
Kurczak zagrodowy w panko z puree ziemniaczanym i sałatką Colesław
Fish n chips
Fish n chips - dorsz w tempurze z frytkami i sałatką Colesław
Naleśniki duszone w soku z pomarańczy
Naleśniki duszone w soku z pomarańczy z bezą i sorbetem cytrynowym
