Nasze Menu

À LA CARTE MENU

Mezze i tapas

WŁOSKIE WĘDLINY Z DODATKAMI
132,-

*Szynka Crudo * Salami Picante * Szynka Speck * Szynka Guanciale oraz kiełbaski Bocconcini (GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny z jalapeño (VEGAN / GUTEN-FREE) * Ser Mascarpone z suszonymi pomidorami (VEGE / GLUTEN-FREE) * Oliwki * Karczochy * Cebulki w occie balsamicznym i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE)

MEZZE Z DODATKAMI
152,-

* pieczony rostbef z sosem Chermoula (GLUTEN-FREE) * ciasto wonton z tatarem z polędwicy wołowej, szparagami i gorczycą * focaccia z pomidorowym concassé i Parmezanem (VEGE) - grillowane krewetki z majonezem z Chorizo (GLUTEN-FREE) * arancini z Mozzarellą i majonezem z harissą (VEGE) * aterynki w tempurze * pasta z bakłażana z suszonymi pomidorami i harissą (GLUTEN-FREE) * degustacja marynowanych oliwek: chili, zioła, czosnek (VEGAN/GLUTEN-FREE)

SELEKCJA SERÓW Z DODATKAMI
125,-

* Camembert * Brie * Scamorza oraz ser typu blue (VEGE / GLUTEN-FREE) * Grissini * Suszone pomidory * Owoce kaparów * Konfitura z rokitnika (VEGE)

przystawki

Carpaccio z polędwicy wołowej
52,-

z nowalijkami, emulsją z octu balsamicznego i owoców leśnych, marynowanymi cebulkami Cipolline i Parmezanem

Carpaccio z krewetek z mango
64,-

marynowaną rzodkiewką Daikon, żelem z limonki, Guacamole, jalapeño oraz sosem vinaigrette z kolendry, szalotki i marakui (GLUTEN-FREE)

Pieczony bakłażan z sosem BBQ
44,-

sosem z pomidorów z Tabasco, kwaśną śmietaną z pistacjami oraz marynowanym koprem włoskim z suszonymi oliwkami (VEGE/GLUTEN-FREE)

Krokiet z ziemniaka w panko
42,-

z kaparami z czosnku niedźwiedziego, majonezem ziołowym, sałatką z kraba, selera i kopru włoskiego oraz paprykową pianą z curry i marynowaną czarną rzepą

Tatar z polskiej polędwicy wołowej
56,-

z zielonymi szparagami, sardelami, majonezem z czosnku niedźwiedziego, tartym żółtkiem i marynowaną słoniną (GLUTEN-FREE)

Zupy

Gazpacho inaczej
29,-

chłodnik z pomidorów z tatarem ze szparagów, zielonego ogórka, suszonych pomidorów i imbiru, konfitowanymi pomidorami, truskawkami i szczypiorkową oliwą (VEGE)

Krem z białych szparagów
32,-

z concassé ze świeżych i pieczonych pomidorów, smażonymi krewetkami, marynowanymi cebulkami perłowymi i grillowaną focaccią

Szczawiowe velouté
28,-

z czosnkiem niedźwiedzim, chrzanowym krokietem, jajkiem zielononóżki, olejem ziołowym i marynowaną kalarepą (VEGE)

Sałatki

Caesar z krewetkami w tempurze
50,-

nowalijkami, focaccią, sardelami i tartym Parmezanem

Caesar z kurczakiem kukurydzianym
46,-

nowalijkami, focaccią, sardelami oraz tartym Parmezanem

Sałatka z nowalijek
40,-

z kolorowymi pomidorami, Mozzarellą di Bufala, oliwkami Kalamata, dressingiem z oregano i grillowanymi grzankami (VEGE)

Makarony

Tagliatelle z mulami i gotowanym łososiem
59,-

szparagami, groszkiem cukrowym, szpinakiem, pomidorami koktajlowymi, Parmezanem i sosem puttanesca

Tortellini z ricottą i szparagami
68,-

homarem, gotowanym bobem, rzodkiewką Daikon, tartym żółtkiem i sosem z raków

Szafranowe risotto
62,-

z grillowanymi krewetkami argentyńskimi i omułkami, Mascarpone, papryką Padrón oraz bobem, pomidorami i tartym Parmezanem

Gnocchi truflowe
55,-

z sosem z suszonych pomidorów z kaparami, szpinakiem, orzechami nerkowca, szparagami i tartym Parmezanem (VEGE)

PIZZA sezonowa

FESTA MEDITTERRANEA
53,-

pomidory San Marzano, Chorizo, szynka Mattonella, mini-Mozzarella, oliwki, pomidory koktajlowe, bazylia, groszek cukrowy, rukola

SOLE TROPICALE
52,-

pesto bazyliowe, Mozzarella Fior di Latte, świeże mango, kiełki rzodkiewki, rukola, jalapeño, Mascarpone, pistacje (VEGE)

CRUDO E PORTOBELLO
50,-

szynka Crudo, prażona cebula, pieczarki Portobello, szpinak, cebulki Borettane, Mozarella Fior di Latte

VULCANO PICCANTE (OSTRA)
48,-

pomidory San Marzano, Mozzarella di Bufala, szpinak, pieczarki, pomidory malinowe, marynowany bakłażan, emulsja balsamiczna, salami picante, świeże jalapeño

CAPRICCIO DI NAPOLI
54,-

pomidory San Marzano, Mozzarella Fior di Latte, szynka Prosciutto Cotto, pieczarki, karczochy, oliwki, pomidory koktajlowe

PRIMAVERA RUSTICA
50,-

kwaśna śmietana, Mozzarella Fior di Latte, kiełki rzodkiewki, ogórki małosolne, szparagi, Pancetta, pomidory Bawole Serce, bazylia, Parmezan

MARE E FUOCO
58,-

pomidory San Marzano, Mozzarella Fior di Latte, salami picante, Mascarpone, mielony pieprz, krewetki, Parmezan

Ryby i owoce morza

Smażone brzytwy i mule
78,-

w maślanej emulsji z grzankami z Mozzarellą, kolorowymi pomidorami, bazylią i oliwą z oregano

Krewetki w maślanej emulsji
80,-

z Chorizo, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem, kolendrą oraz sałatką z nowalijkami, focaccią, oliwkami i szalotkowym sosem vinaigrette z gorczycą

Krewetki w maślanej
80,-

emulsji z Chorizo, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem, kolendrą oraz sałatką z nowalijkami, focaccią, oliwkami i szalotkowym sosem vinaigrette z gorczycą

Dziki labraks
86,-

z sosem holenderskim, smażoną brukselką z Chorizo i Pangrattato, purée z pietruszki i młodymi ziemniakami z koperkiem

Smażona gładzica
92,-

z purée z młodej pietruszki, młodymi ziemniakami, szparagami, sosem maślanym z omułkami, kaparami i cukinią oraz dzikim brokułem z sosem z sardeli i Parmezanem

Łosoś szkocki
74,-

z mulami, szafranowym sosem Beurre Blanc, purée z pieczonego selera z wanilią oraz colesławem z pora, zielonego jabłka i kalarepy (GLUTEN-FREE)

Grillowana ośmiornica
123,-

z salsą z papryki, grillowanymi paprykami Padrón, młodymi ziemniakami z Chermoulą oraz mieszanką sałat z nowalijkami i sosem vinaigrette z gorczycą (GLUTEN-FREE)

MIĘSA

Burger z antrykotu
58,-

z serem Cheddar, pomidorem Bawole Serce, szwedzkim ogórkiem, czerwoną cebulą, guacamole, sałatą masłową, prażoną cebulą, frytkami z majonezem z harissą oraz krążkami cebulowymi i mini sałatką Caesar

Stek z dojrzewającego schabu rasy Duroc
109,-

z młodymi ziemniakami z chrzanową maślanką i koprem, purée z pietruszki, sosem demi glace z zielonym pieprzem oraz mieszanką sałata z kwaśną śmietaną i marynowaną gorczycą

Polska polędwica wołowa
129,-

z młodymi ziemniakami z chrzanową maślanką i koprem, purée z pietruszki, sosem demi glace z zielonym pieprzem oraz mieszanką sałata z kwaśną śmietaną i marynowaną gorczycą (GLUTEN-FREE)

Policzki wołowe
80,-

z purée ziemniaczano-chrzanowym, fasolą edamame, marynowaną czerwoną cebulą, chrupką wieprzową, sosem musztardowym i burakami z czarnym bzem

Comber z jelenia
112,-

z kiszoną botwinką, purée z buraka, krokietem z ziemniaków, młodą kapustą z Chorizo i koprem oraz sosem z wędzoną papryką

Filet z kurczaka kukurydzianego
78,-

ze smardzami faszerowanymi wątróbką drobiową, szparagami, purée z selera, fondantami ziemniaczanymi, młoda marchewką i sosem drobiowym z gorczycą

Gotowana i smażona pierś z kaczki
85,-

z żelem z pigwy, purée z pietruszki, borówkami w occie, kluską na parze oraz młodą marchewką z sosem demi glace z czerwonego wina i gorczycy

Desery

„Wuzetka”
28,-

według naszej receptury; biszkopt z kakao z żelem z wiśni i hibiskusa, kremem tiramisù oraz lodami karmelowymi z solą morską

Beza z marakują
28,-

tatarem z kiwi i mięty, kruszonymi ciasteczkami Cantuccini oraz deklinacją wokół truskawek; sorbetem, syropem i suszonymi truskawkami

Tartaletka z wanilIowym budyniem
30,-

marynowanym rabarbarem, kajmakiem, bezą i lodami śmietankowymi z cukrem waniliowym

Menu dziecięce

Krem z pomidorów San Marzano z grzankami
19,-

Krem z pomidorów San Marzano z grzankami, Parmezanem i kwaśną śmietaną

Pizza 30 cm
29,-

Pizza 30 cm z sosem z pomidorów San Marzano, Mozzarellą i szynką

Spaghetti Bolognese
29,-

Spaghetti Bolognese z pulpecikami jagnięcymi

Kurczak zagrodowy w panko
29,-

Kurczak zagrodowy w panko z puree ziemniaczanym i sałatką Colesław

Fish n chips
29,-

Fish n chips - dorsz w tempurze z frytkami i sałatką Colesław

Naleśniki duszone w soku z pomarańczy
19,-

Naleśniki duszone w soku z pomarańczy z bezą i sorbetem cytrynowym