Nasze Menu
À LA CARTE MENU
Mezze i tapas
WŁOSKIE WĘDLINY Z DODATKAMI
*Szynka Crudo * Salami Picante * Szynka Speck * Szynka Guanciale oraz kiełbaski Bocconcini (GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny z jalapeño (VEGAN / GUTEN-FREE) * Ser Mascarpone z suszonymi pomidorami (VEGE / GLUTEN-FREE) * Oliwki * Karczochy * Cebulki w occie balsamicznym i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE)
MEZZE Z DODATKAMI
* pieczony rostbef z sosem Chermoula (GLUTEN-FREE) * ciasto wonton z tatarem z polędwicy wołowej, szparagami i gorczycą * focaccia z pomidorowym concassé i Parmezanem (VEGE) - grillowane krewetki z majonezem z Chorizo (GLUTEN-FREE) * arancini z Mozzarellą i majonezem z harissą (VEGE) * aterynki w tempurze * pasta z bakłażana z suszonymi pomidorami i harissą (GLUTEN-FREE) * degustacja marynowanych oliwek: chili, zioła, czosnek (VEGAN/GLUTEN-FREE)
SELEKCJA SERÓW Z DODATKAMI
* Camembert * Brie * Scamorza oraz ser typu blue (VEGE / GLUTEN-FREE) * Grissini * Suszone pomidory * Owoce kaparów * Konfitura z rokitnika (VEGE)


przystawki
Carpaccio z polędwicy wołowej
z nowalijkami, emulsją z octu balsamicznego i owoców leśnych, marynowanymi cebulkami Cipolline i Parmezanem
Carpaccio z krewetek z mango
marynowaną rzodkiewką Daikon, żelem z limonki, Guacamole, jalapeño oraz sosem vinaigrette z kolendry, szalotki i marakui (GLUTEN-FREE)
Pieczony bakłażan z sosem BBQ
sosem z pomidorów z Tabasco, kwaśną śmietaną z pistacjami oraz marynowanym koprem włoskim z suszonymi oliwkami (VEGE/GLUTEN-FREE)
Krokiet z ziemniaka w panko
z kaparami z czosnku niedźwiedziego, majonezem ziołowym, sałatką z kraba, selera i kopru włoskiego oraz paprykową pianą z curry i marynowaną czarną rzepą
Tatar z polskiej polędwicy wołowej
z zielonymi szparagami, sardelami, majonezem z czosnku niedźwiedziego, tartym żółtkiem i marynowaną słoniną (GLUTEN-FREE)
Zupy
Gazpacho inaczej
chłodnik z pomidorów z tatarem ze szparagów, zielonego ogórka, suszonych pomidorów i imbiru, konfitowanymi pomidorami, truskawkami i szczypiorkową oliwą (VEGE)
Krem z białych szparagów
z concassé ze świeżych i pieczonych pomidorów, smażonymi krewetkami, marynowanymi cebulkami perłowymi i grillowaną focaccią
Szczawiowe velouté
z czosnkiem niedźwiedzim, chrzanowym krokietem, jajkiem zielononóżki, olejem ziołowym i marynowaną kalarepą (VEGE)


Sałatki
Caesar z krewetkami w tempurze
nowalijkami, focaccią, sardelami i tartym Parmezanem
Caesar z kurczakiem kukurydzianym
nowalijkami, focaccią, sardelami oraz tartym Parmezanem
Sałatka z nowalijek
z kolorowymi pomidorami, Mozzarellą di Bufala, oliwkami Kalamata, dressingiem z oregano i grillowanymi grzankami (VEGE)
Makarony
Tagliatelle z mulami i gotowanym łososiem
szparagami, groszkiem cukrowym, szpinakiem, pomidorami koktajlowymi, Parmezanem i sosem puttanesca
Tortellini z ricottą i szparagami
homarem, gotowanym bobem, rzodkiewką Daikon, tartym żółtkiem i sosem z raków
Szafranowe risotto
z grillowanymi krewetkami argentyńskimi i omułkami, Mascarpone, papryką Padrón oraz bobem, pomidorami i tartym Parmezanem
Gnocchi truflowe
z sosem z suszonych pomidorów z kaparami, szpinakiem, orzechami nerkowca, szparagami i tartym Parmezanem (VEGE)

PIZZA sezonowa
FESTA MEDITTERRANEA
pomidory San Marzano, Chorizo, szynka Mattonella, mini-Mozzarella, oliwki, pomidory koktajlowe, bazylia, groszek cukrowy, rukola
SOLE TROPICALE
pesto bazyliowe, Mozzarella Fior di Latte, świeże mango, kiełki rzodkiewki, rukola, jalapeño, Mascarpone, pistacje (VEGE)
CRUDO E PORTOBELLO
szynka Crudo, prażona cebula, pieczarki Portobello, szpinak, cebulki Borettane, Mozarella Fior di Latte
VULCANO PICCANTE (OSTRA)
pomidory San Marzano, Mozzarella di Bufala, szpinak, pieczarki, pomidory malinowe, marynowany bakłażan, emulsja balsamiczna, salami picante, świeże jalapeño
CAPRICCIO DI NAPOLI
pomidory San Marzano, Mozzarella Fior di Latte, szynka Prosciutto Cotto, pieczarki, karczochy, oliwki, pomidory koktajlowe
PRIMAVERA RUSTICA
kwaśna śmietana, Mozzarella Fior di Latte, kiełki rzodkiewki, ogórki małosolne, szparagi, Pancetta, pomidory Bawole Serce, bazylia, Parmezan
MARE E FUOCO
pomidory San Marzano, Mozzarella Fior di Latte, salami picante, Mascarpone, mielony pieprz, krewetki, Parmezan

Ryby i owoce morza
Smażone brzytwy i mule
w maślanej emulsji z grzankami z Mozzarellą, kolorowymi pomidorami, bazylią i oliwą z oregano
Krewetki w maślanej emulsji
z Chorizo, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem, kolendrą oraz sałatką z nowalijkami, focaccią, oliwkami i szalotkowym sosem vinaigrette z gorczycą
Krewetki w maślanej
emulsji z Chorizo, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem, kolendrą oraz sałatką z nowalijkami, focaccią, oliwkami i szalotkowym sosem vinaigrette z gorczycą
Dziki labraks
z sosem holenderskim, smażoną brukselką z Chorizo i Pangrattato, purée z pietruszki i młodymi ziemniakami z koperkiem
Smażona gładzica
z purée z młodej pietruszki, młodymi ziemniakami, szparagami, sosem maślanym z omułkami, kaparami i cukinią oraz dzikim brokułem z sosem z sardeli i Parmezanem
Łosoś szkocki
z mulami, szafranowym sosem Beurre Blanc, purée z pieczonego selera z wanilią oraz colesławem z pora, zielonego jabłka i kalarepy (GLUTEN-FREE)
Grillowana ośmiornica
z salsą z papryki, grillowanymi paprykami Padrón, młodymi ziemniakami z Chermoulą oraz mieszanką sałat z nowalijkami i sosem vinaigrette z gorczycą (GLUTEN-FREE)


MIĘSA
Burger z antrykotu
z serem Cheddar, pomidorem Bawole Serce, szwedzkim ogórkiem, czerwoną cebulą, guacamole, sałatą masłową, prażoną cebulą, frytkami z majonezem z harissą oraz krążkami cebulowymi i mini sałatką Caesar
Stek z dojrzewającego schabu rasy Duroc
z młodymi ziemniakami z chrzanową maślanką i koprem, purée z pietruszki, sosem demi glace z zielonym pieprzem oraz mieszanką sałata z kwaśną śmietaną i marynowaną gorczycą
Polska polędwica wołowa
z młodymi ziemniakami z chrzanową maślanką i koprem, purée z pietruszki, sosem demi glace z zielonym pieprzem oraz mieszanką sałata z kwaśną śmietaną i marynowaną gorczycą (GLUTEN-FREE)
Policzki wołowe
z purée ziemniaczano-chrzanowym, fasolą edamame, marynowaną czerwoną cebulą, chrupką wieprzową, sosem musztardowym i burakami z czarnym bzem
Comber z jelenia
z kiszoną botwinką, purée z buraka, krokietem z ziemniaków, młodą kapustą z Chorizo i koprem oraz sosem z wędzoną papryką
Filet z kurczaka kukurydzianego
ze smardzami faszerowanymi wątróbką drobiową, szparagami, purée z selera, fondantami ziemniaczanymi, młoda marchewką i sosem drobiowym z gorczycą
Gotowana i smażona pierś z kaczki
z żelem z pigwy, purée z pietruszki, borówkami w occie, kluską na parze oraz młodą marchewką z sosem demi glace z czerwonego wina i gorczycy


Desery
„Wuzetka”
według naszej receptury; biszkopt z kakao z żelem z wiśni i hibiskusa, kremem tiramisù oraz lodami karmelowymi z solą morską
Beza z marakują
tatarem z kiwi i mięty, kruszonymi ciasteczkami Cantuccini oraz deklinacją wokół truskawek; sorbetem, syropem i suszonymi truskawkami
Tartaletka z wanilIowym budyniem
marynowanym rabarbarem, kajmakiem, bezą i lodami śmietankowymi z cukrem waniliowym

Menu dziecięce
Krem z pomidorów San Marzano z grzankami
Krem z pomidorów San Marzano z grzankami, Parmezanem i kwaśną śmietaną
Pizza 30 cm
Pizza 30 cm z sosem z pomidorów San Marzano, Mozzarellą i szynką
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese z pulpecikami jagnięcymi
Kurczak zagrodowy w panko
Kurczak zagrodowy w panko z puree ziemniaczanym i sałatką Colesław
Fish n chips
Fish n chips - dorsz w tempurze z frytkami i sałatką Colesław
Naleśniki duszone w soku z pomarańczy
Naleśniki duszone w soku z pomarańczy z bezą i sorbetem cytrynowym
