Nasze Menu

À LA CARTE MENU

Mezze i tapas

WŁOSKIE WĘDLINY Z DODATKAMI
119,-

*Szynka Crudo * Salami Picante * Szynka Speck * Szynka Guanciale oraz kiełbaski Bocconcini (GLUTEN-FREE) * Pasta z oberżyny z jalapeño (VEGAN / GUTEN-FREE) * Ser Mascarpone z suszonymi pomidorami (VEGE / GLUTEN-FREE) * Oliwki * Karczochy * Cebulki w occie balsamicznym i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE)

MEZZE Z DODATKAMI
139,-

* Tatar z tuńczyka * Ciasto Wonton * Kiszona kalarepa * Żel z cytryny * Grillowane papryczki Padrón z sosem z sardeli (GLUTEN-FREE) * Krewetki w tempurze z majonezem z Chorizo i smażonymi kaparami * Aterynki w tempurze z cytrynowym aïoli * Arancini * Mus z awokado * Żel z limonki (VEGE) * Pasta z bakłażana z jalapeño (VEGAN / GUTEN-FREE) * Ser Mascarpone z suszonymi pomidorami (VEGE / GLUTEN-FREE) * Oliwki * Karczochy * Cebulki w occie balsamicznym i suszone pomidory (VEGAN / GLUTEN-FREE)

SELEKCJA SERÓW Z DODATKAMI
109,-

* Camembert * Brie * Scamorza oraz ser typu blue (VEGE / GLUTEN-FREE) * Grissini * Suszone pomidory * Owoce kaparów * Konfitura z rokitnika (VEGE)

przystawki

Smażona Picanha
55,-

serwowana z sosem Chimichurri, kwaśną śmietaną, smażonymi ziemniakami i kaparami

Tatar z tuńczyka
59,-

z Jalapeño, salsą z ananasa, sałatą frisée, cykorią, purée z batata z imbirem oraz sosem vinaigrette z marakui

Ziemniaczany donut
48,-

z serem Comté, karmelizowaną cebulą i pianą z Parmezanu (VEGE)

Smażone przegrzebki
62,-

salsa z jabłek i ananasa, jalapeño, orzechy piniowe oraz sos z homara i migdałów

Wędzony tatar z polędwicy wołowej
56,-

podawany z kiszonymi ogórkami, majonezem grzybowym, relishem z grzybów i ziemniaczanymi chips’ami

Zupy

Esencjonalna zupa z wołowiną
29,-

fasolą, warzywami, kiełbasą Chorizo i krokietem z kaszanki z jalapeño

Krem z żółtych pomidorów
26,-

z kwaśną śmietaną, jarmużem, serem Pecorino i focaccią naszego wypieku (VEGE)

Consommé
29,-

wołowo-grzybowe z pierożkami z gęsi i olejem ze szczypiorku

Bisque ze skorupiaków
33,-

z musem z łososia, mini pierożkami z dorszem, pomidorami i kiszoną kalarepą

Sałatki

Sałata Caesar z krewetkami (6 szt.)
48,-

sosem z sardeli, Parmezanem i grzankami z focacci

Sałata Caesar z kurczakiem
45,-

z sosem z sardeli, Parmezanem i grzankami z focacci 45,- / 350 g Caesar salad with chicken, anchovy sauce, Parmesan and grilled focaccia

Salada de polvo
53,-

portugalska sałatka z ziemniaków z ośmiornicą, krewetkami, szpinakiem, pomidorami koktajlowymi i oliwkami skropiona limonkowo-szalotkowym sosem vinaigrette

Makarony

Tortellini z Mascarpone i suszonymi pomidorami
69,-

mięsem z homara i sosem ze skorupiaków

Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą
55,-

prażona cebula, smażone boczniaki, pangrattato oraz sos z pieczonej cebuli i kwasu chlebowego(VEGE)

Spaghetti z sosem z pomidorów San Marzano
58,-

szpinakiem, Parmezanem i smażonymi mulami

Ziemniaczane gnocchi
63,-

z ragoût z sarny i smażoną pietruszką z gorczycą

PIZZA sezonowa

PATATE E ‘NDUJA
52,-

pieczone ziemniaki, ‘Nduja, kiszone liście brokuła, bazyliowe pesto, Mozzarella Fior di Latte

PANCETTA E PERA
54,-

Pancetta, marynowana gruszka, crème fraîche, Gorgonzola, orzechy włoskie, rukola, Mozzarella Fior di Latte

CRUDO E PORTOBELLO
50,-

szynka Crudo, prażona cebula, pieczarki Portobello, szpinak, cebulki Borettane, Mozarella Fior di Latte

MELANZANA E RUCOLA (VEGE)
48,-

ser Scamorza, rukola, pomidory koktajlowe, grillowany bakłażan, krem balsamiczny z owoców leśnych, Mozarella Fior di Latte

GUANCIALE E GAMBERETTI
55,-

szynka Guanciale, krewetki 16/20, oliwki, jalapeño, pomidory koktajlowe, mini-mozarella, Mozzarella Fior di Latte

PICCANTE E POMODORO GIALLO (PIKANTNA)
49,-

marynowane ogórki, Salami picante, żółte pomidory, czerwona cebula, bazylia, Mozzarella Fior di Latte

Ryby i owoce morza

Mule (12 szt.)
78,-

duszone w białym winie z czosnkiem i szalotką, grillowana focaccia i mieszanka sałat z miodowo-gorczycowym sosem vinaigrette

Sezonowy dorsz Skrei
95,-

podawany z sosem szampańskim z szyjkami rakowymi, purée z batata z jalapeño oraz duszoną fasolą ze szpinakiem, kolendrą i kiełbasą Chorizo

Łosoś szkocki ‘Label Rouge’
75,-

purée ziemniaczane, purée z pietruszki, sałatka z kiszonym selerem, kalrepą i mięsem z kraba oraz estragonowy sos beurre blanc z Ikurą

Polvo á lagareiro
119,-

czyli ośmiornica z grillowanymi ziemniakmi, Chorizo, kolendrą i szalotką oraz sosem bois boudran

Smażone krewetki argentyńskie (4 szt.)
72,-

arancini z Mozzarellą, purée z pietruszki oraz sos z homara i pomidorów San Marzano

Krewetki 8/12 (3 szt.)
78,-

w sosie z białego wina, owoców morza, Chorizo i natki pietruszki z grillowaną focaccią oraz sałatą rzymską z guacamole i sosem z anchovies

Stek z tuńczyka
89,-

z homarowo-imbirowym sosem, fasolą Pinto z ‘Ndują, purée z pietruszki i sałatą rzymską

MIĘSA

Burger z antrykotu z sałatą lodową
60,-

pomidorem, ogórkiem z chili, serem Cheddar, guacamole, jalapeño, boczkiem, frytkami z majonezem sriracha i sałatą rzymską z sosem Caesar

Wolno gotowana pierś kaczki
79,-

ziemniaczana kluska z kapustą i ‘Ndują, purée z marchewki oraz sos z octem wiśniowym, skorzonerą, brzoskwinią i żelem z jeżyn

Ossobuco cielęce
80,-

smażony jarmuż, marynowany burak w occie z czarnego bzu, purée ziemniaczane oraz sos z czerwonego wina z gorczycą

Sarna podawana ze smażonymi rydzami
145,-

purée z selera i jabłka, sosem jeżynowym, mini-marchewką, jarmużem i kluską na parze z gorczycą

Antrykot dojrzewający
134,-

z sosem z zielonego pieprzu z kurkami, purée truflowym, batatem oraz szpinakiem z jarmużem i Chorizo

Polędwica wołowa
115,-

z sosem z zielonego pieprzu z kurkami, purée truflowym, batatem oraz szpinakiem z jarmużem i Chorizo

Poliki wieprzowe Ibérico
82,-

z fasolą duszoną z Chorizo, pomidorami i kolendrą, purée z fasoli, duszonymi warzywami korzeniowymi, chips’ami z selera oraz sosem z wędzonej papryki

Desery

Mus czekoladowy z owocami leśnymi
27,-

bezą, pudrem z buraka, lodami ze słonego karmelu i biszkoptem z pistacjami

Piña colada inaczej
30,-

; mus kokosowy z rumowym biszkoptem, anansem, lodami i chipsami z kokosa

Smażone ciasto Kataifi
28,-

z duszonymi jabłkami, kremem tiramisu i lodami waniliowymi z olejem dyniowym

Menu dziecięce

Krem z pomidorów San Marzano z grzankami
19,-

Krem z pomidorów San Marzano z grzankami, Parmezanem i kwaśną śmietaną

Pizza 30 cm
29,-

Pizza 30 cm z sosem z pomidorów San Marzano, Mozzarellą i szynką

Spaghetti Bolognese
29,-

Spaghetti Bolognese z pulpecikami jagnięcymi

Kurczak zagrodowy w panko
29,-

Kurczak zagrodowy w panko z puree ziemniaczanym i sałatką Colesław

Fish n chips
29,-

Fish n chips - dorsz w tempurze z frytkami i sałatką Colesław

Naleśniki duszone w soku z pomarańczy
19,-

Naleśniki duszone w soku z pomarańczy z bezą i sorbetem cytrynowym